Gothic na Scorpions.cz

Reklama

Banán Hosting
Anketa
Editorial
Screen dne

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /mnt/data/accounts/s/scorpions/data/www/scorpions.cz/webrs/gothic/!funkce.php on line 194

AceRimmer
Spolupráce
Naše ikonka:
Gothic weby: Slovenská stránka o celej sérii RPG hry Gothic
Spolupráce: Českáý mod vývojařský team
Českáý mod vývojařský team

Zkuste FF: Zkuste Firefox!

 

Kapitola 2.

26.09.2006 | Ivo Vorek

Kapitola 2 - Návrat do kolonie

Z názvu kapitoly lze vyčíst, že se vrátíte do míst prvního dílu. Po pádu bariéry se tu mnoho změnilo, ale to poznáte sami. Cílem je donést důkaz o přítomnosti draků Lordu Hagenovi.

Město Khorinis

Důkaz

Tento úkol je hlavní v této kapitole. Musíte se vydat k průsmyku, který se nalézá nedaleko Bengarovi farmy. Vchod hlídají dva paladinové, který otevřete klíčem od Lorda Hagena. Musíte se dostat do Údolí dolů, máte dvě možnosti. Můžete jít přímo průsmykem, který střeží tábor skřetů. Další cesta vede koridorem nalevo, který vede nahoru. Zde nahoře nalevo mají tábor goblini. Pokračujte přes kamenný most až k opuštěnému dolu, kterým se do Údolí dolů taky dostanete. Teď se musíte dostat na hrad, nebude to nic jednoduchého, protože hrad je oblíčen skřety. Dostanete se tam jediným způsobem, na jedné straně hradu je rozbité beranidlo, po kterém se dá vylézt do hradu. Můžete se proměnit v nějaké zvíře, kterého si skřeti nebudou všímat. Další možnost je to jednoduše přeběhnout, můžete si pomoci zrychlovacím lektvarem. Na hradě běžte rovnou do trůnního sálu, kde si promluvte s velitelem Garondem. Napíše vám zprávu pro Lorda Hagena, ale nejdříve musíte pro něj něco splnit. Musíte zjistit, kolik rudy se natěžilo viz. úkol "Kopáči a ruda". Až ho splníte dostanete dopis pro Lord Hagena, s kterým se vydejte zpět do Khorinidu. Tím ukončíte kapitolu.

Fernandův obchod

V horní čtvrti vás obchodník Fernando požádá o informace z Údolí dolů. Tohle je jednoduchý úkol. Až budete ve třetí kapitole, normálně s ním promluvte a řekněte mu, jak se věci mají.

Zpráva

Mág Vody Vatras, který hlásá vedle hospody, vás požádá o doručení zprávy mágovi Ohně Isgarothovi. Můžete si vybrat jednu odměnu hned a druhou až po doručení. Vždy máte na výběr ze tří věcí. Jako druhou odměnu vřele doporučuji vybrat královský šťovík. Isgaroth se modlí nedaleko kláštera ve svatyni. Musíte odbočit od hospody U mrtvé harpie podle ukazatele na klášter. Od Isgarotha dostanete dva lektvary, pokud jste neporušili pečeť. Nakonec se vraťte za Vatrasem pro odměnu.

Přístroj


V zlodějské gildě vás požádá Ramirez o jednu věcičku - sextant. Kde takovou věc najít? Napovím, je to v Údolí dolů. Konkrétně v sluji kamenného draka, kterého lze zabít až ve čtvrté kapitole. Teoreticky by to mělo jít obejít, ale prakticky asi by to nešlo, protože vám v cestě stojí hromada ještěránů. Tak si radši počkejte do čtvrté kapitoly. Za donesení dostanete 750 zlatých a 200 zkušeností.

Pozemky velkostatkáře a okolí

Pamatujete na výběr úkolu u Torlofa ("Vybrat nájem" nebo "Zahnat domobranu"), nyní dostanete ten druhý. Až ho splníte, budete si moci koupit u Leeho střední zbroj žoldáka za 500 zlatých. Platí to pouze pro žoldáky.

Údolí dolů

Pokud jste hráli Gothic I, tak toto území budete znát jako své boty. Trochu se to tu změnilo. Ze Starého tábory zbyl jen hrad, který je obléhaný skřety. Skřeti zde taky postavili obří palisádu. Pro změnu z Nového tábora se stala dračí sluj. Z kolonie se stalo velmi nebezpečné místo.

Vydejte se od opuštěného dolu nahoru po levé straně, přejděte most a zde by se měla na sudu nalézat teleportační runa sem.

U dolu paladina Fajetha je vidět černá věž. Je to bývalá Xardasova věž z jedničky. Věž obývají kostlivý goblini a silní démoni. Najdete zde užitečné věci a hlavně teleportační runu.

Když půjdete proti proudu potoka, narazíte na vodopád. Vedle vodopádu nalevo je jeskyně, kde se skrývají dva kopáči Geppert a Kervo. Promluvte si s Kervem, pomozte mu vymlátit číhavce z okolí jeskyně. Dostanete nějaké zkušenosti.

Když promluvíte s Bilgotem u dolu paladina Fajetha, dozvíte se, že jeho kámoš Olav se snažil odtud utéct. Olava najdete mrtvého, když půjdete po cestě jihovýchodně od hradu. Dojděte až ke skále nalevo vytesané do kvádrů. Naproti skále je jeskyně, kde je mrtvý Olav. Oznamte to Bilgotovi.

Špatné zprávy

Až půjdete poprvé dolů do údolí potkáte chlápka Jergana, od něho dostanete tento úkol. Musíte oznámit paladinu Oricovi, že jeho bratr zemřel. Oric sídlí na hradě v trůním sále. 

Pomoc pro Marcose

Paladin Marcos vás požádá, abyste se zeptali Garonda, jestli by mu neposlal posily. Zajděte na hrad za Garondem, který mu pošle dva paladiny. Nezapomeňte se zastavit u Marcose, dostanete 150 zkušeností.

Tengrův prsten

U dolu paladina Fajetha je další paladin Tengron. Promluvte si s ním, dá vám prsten, který máte předat na hradě paladinu Udarovi. Nechce, aby se prsten dostal do rukou nepřátel. Udar je paladin, který stojí nad beranidlem.

Lov chňapavců

Tento úkol je docela složitý, protože si můžete zablokovat i ostatní úkoly. Postupujte rovnou podle následujících informací. Promluvte si paladinem Fajethem, tím dostanete tento úkol. Následně promluvte s vedle sedícím Bilgotem. Ten vám prozradí něco o chňapavcích, ale musíte ho odsud dostat - "Bilgotovo prokletí". Dozvíte se o vůdce smečky, toho najdete nahoře u rozbořené věže. Pokud si s Bilgotem nepromluvíte, tak se tam vůdce smečky neobjeví. S vůdcem smečky souvisí úkol "Drápy chňapavce". Potom stačí promluvit s Fajethem a řekne vám kolik má rudy. Tento úkol se dá splnit, když vyzabíjíte všechny chňapavce v okolí, ale nesplníte úkol pro Luthera.

Bilgotovo prokletí

Tento úkol dostanete od Bilgota u dolu paladina Fajetha. Chce se dostat pryč z Údolí dolů, tak že ho odvedete k opuštěnému dolu. Doporučuji si nejdříve celou cestu vyčistit a potom ho tam odveďte. Bligot nic nevydrží, je to  prostě slaboch. Když tento úkol nesplníte, tak ve čtvrté kapitole Bilgota zabijou skřeti.

Hrad

Hrad nyní obývají paladinové a domobrana. Bohužel jsou obklíčeni kolem dokola skřety. Tohle je asi tak jediné bezpečné místo v údolí. Můžete zde obchodovat a nechat se cvičit. Též pokud jste dobrý zloději,můžete vykrást hrad.

Kopáči a ruda


Tento úkol dostanete od velitele Garonda během úkolu "Důkaz". Úkolem je zjistit, kolik rudy se vytěžilo. Jsou zde tři skupiny, které vedou paladinové Marcos, Fajeth a Silvestro. Od Garonda dostanete mapu dolů, podle které se zorientujte.

Nejdříve se vydejte k dolu na severu. Pokud nejste dostatečně silní můžete tam doplavat proti proudu potoku až k vodopádu, odtud důl jednoduše uvidíte. Pokud jste dobří bojovníci, můžete to vzít lesem, kde se to hemží skřety. Důl hlídají dva paladinové, ale ti nás nezajímají. V dole najděte známého kopáče Grimese, s kterým si promluvte. Dozvíte se, že Marcos se vydal s rudou na hrad. Mimochodem u tohoto dolu se nachází Innosova socha, kde se můžete pomodlit. Nyní běžte najít Marcose. Ten se schoval do jeskyně v za jednou chatou, v jedničce v té chatě sídlil lovec Cavalorn. Chata se nachází severozápadně od hradu, je zakreslená v mapě. Marcos zde hlídá čtyry truhly a po rozhovoru dostanete úkol "Pomoc pro Marcuse". K dolu nemusíte vůbec chodit, stačí jít rovnou za Marcosem.

Teď se vydejte k dolu na jihozápadě. Promluvte si s paladinem Fajethem, který po vás chce další službu "Lov chňapavců". Po tomto úkolu se dozvíte, kolik rudy mají. Jestli jste mág, tak vám to může říct rovnou. Oznamte to Garondovi

Nakonec se vydejte do posledního dolu jihovýchodně. Jakmile tam dorazíte, zjistíte, že tu něco není v pořádku. Důl byl napaden důlními červy. Prohledejte celý důl, až narazíte na paladina Silvestra, z jeho mrtvoly seberte zprávu, kterou si přečtěte. Diego a dva paladinové někam ukryli bedny s rudou. Od hradu na jih vede jedna cesta skrz dřevěný vchod s červenými a skřetími vlajkami. Hlídají tu tři skřeti. Projděte skrz a držte se podél skalní stěny na levé straně, takto byste měli dojít k Diegovi. Promluvte si s ním, má čtyry bedny rudy. Běžte to oznámit Garondovi.

Doly můžete obejít v libovolném pořadí. Nakonec vše oznamte na hradě veliteli Garondovi, dá vám dopis pro Lorda Hagena - důkaz.
 
Záchrana Gorna

Když zajdete do chrámu, potkáte tam starého známého mága Miltena. Poví vám, že paladinové uvěznili vašeho společného přítele Gorna. Zajděte za velitelem Garondem, promluvte s ním o propuštění Gorna. Pustí ho, když zaplatíte 1000 zlatých. Zase si promluvte s Miltenem, dostanete 250 zlatých. Napravo od beranidla je zřícená věž, ve které je Gornův měšec s dalšími 250 zlatými. Další peníze můžete dostat od Diega (300 zlatých). Zbylých 200 zlatých musíte zaplatit ze svého. Dostanete klíč od vězení, kde drží Gorna. Před vězením stojí paladin Gerold, promluvte s ním a vstupte do vězení. Gorn je ve druhém napravo, celu otevřete pákou na zdi. Pokud jste žoldák dostanete střední zbroj žoldáka. Gorn odejde do chrámu za Miltenem. Nakonec si s oběma promluvte.

Maso

V tomto úkolu se vyskytuje bug, takže před tímto úkolem SAVE. Když si promluvíte s brusičem Parlafem, dozvíte se, že Engor snížil příděly jídla. Běžte si promluvit s Engorem, který stojí vedle v budově. Přislibte mu pomoc, musíte mu donést dva tucty (24) masa - šunka, klobása, syrové maso, pečené maso.

Zlato pro Bruta

V jedné rohové budově je chlápek Brutus. Může vás cvičit, ale nejdříve pro něj musíte splnit jeden úkol. Jeho kámoš Den sbalil prachy (200) a zdrhnul. Máte mu donést prachy od Dena. Dena naleznete, jak jste šli dolů do údolí, tak po pravé straně u skály najdete mrtvolu Dena, má na sobě brnění milice. Oberte ho a zlato vraťte Brutovi.

Kapitolu ukončíte během úkolu "Důkaz". Musíte mít zprávu pro Lorda Hagena a odejít do Nového světa.