Gothic na Scorpions.cz

Reklama

Banán Hosting
Anketa
Editorial
Screen dne

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /mnt/data/accounts/s/scorpions/data/www/scorpions.cz/webrs/gothic/!funkce.php on line 194

Aivoš
Spolupráce
Naše ikonka:
Gothic weby: Slovenská stránka o celej sérii RPG hry Gothic
Spolupráce: Českáý mod vývojařský team
Českáý mod vývojařský team

Zkuste FF: Zkuste Firefox!

 

Nový Tábor

13.09.2007 | Jan Hlaváček

Nový Tábor
 
Nový tábor se nachází na severu kolonie. Jako takový je nejmenší ze všech táborů. Dovede vás k němu Mordrag ze Starého tábora v rámci jednoho questu. Ze začátku hry je to to nejlepší co můžete potkat.


 
Nový tábor je místo, kam se uchylují ti, kteří nechtěji přijmout ani učení spáčovy magie v Bažinném táboře, ani nechtějí poslouchat Gomezovo komandování ve Starém táboře. Stávají se z nich banditi a odcházejí sem. 
U brány postává několik banditů, kteří hulí trávu. Jak projdete branou, přímo proti vám se nachází malé jezírko. Když budete pokračovat po cestě, hned narazíte na kaskádovitá rýžová pole. Nahoře vám cestu zastoupí pitomec Lefty, který po vás bude chtít, abyste roznášeli vodu dělníkům. Když ho odmítnete, tak na vás zaútočí, když přijmete, odkáže vás na Rýžového Lorda stojícího opodál. Dá se to obejít pravou terasou. Mezi dělníky je i dělník Horatio, který vám zdarma zvýší sílu +5, ale musíte nejdřív pokecat s Jeremiášem v hospodě. Opustíme rýžová pole a pokračujeme po cestě vzhůru. Po projití druhé brány se vám naskytne krásný pohled na okolí Nového tábora.

 
 
Kdybyste šli odsud doprava, tak najdete chýše dělníků z Rýžových polí a kousek dál na útesu přehradního číhavce, kterého musíte v rámci jednoho úkolu zabít. Rovně dojdete na hráz přehrady, kde stojí její stavitel Homer, a zadá vám quest, abyste zabili číhavce, který ničí hráz. Uprostřed přehrady je na ostrůvku hospoda, do které se dostanete buď v oblečení za rudaře, nebo zaplatíte vyhazovači 100 nugetů. Na dně jezera je několik opuštěných baráků, které nemají ve hře žádný význam, ale jsou krásné. Kdybyste pokračovali dále po cestě do kopce, narazíte na Corda, který cvičí muže s mečem. Tato cesta vede dále do Svobodného dolu. Ale teď už k samotnému Novému Táboru.

 
Když přijdete blíže tak zjistíte, že Nový Tábor je postaven v obrovské jeskyni, takže je dokonale krytý před nepřízní počasí, která ve hře ale stejně nehraje žádnou roli. Na samém dně jeskyně je obrovská rudná halda, s jejíž pomocí chtějí mágové vody zlomit kouzlo ochrané bariéry kolem kolonie. Kolem jsou v půlkruhu postaveny chatrče banditů a žoldáků.
 
V prvním půlkruhu stojí za zmínku žoldák Wolf, který vám může prodat luky a zlepšit vás v lukostřelbě. Dále tu stojí za zmínku Baal Kagan ze sektovního tábora, který kšeftuje s drogou z bažin.
 
Ze druhého půlkruhu určitě navštivte banditu Larese, který má svojí chýši úplně vlevo. Pokud jste se nechali přivést Mordragem, stražím ukažte prsten, který vám dal. Určitě ještě skočte za banditou Busterem, který vás zdarma naučí akrobacii, rozdíl poznáte ihned.
 
Pokud pujdete cestičkou mezi chatržemi žoldáků vzhůru, po chvíli budete mít po pravé ruce jeskyni, kde žije velitel žoldáků a  big boss tábora Lee. Ten vás může naučit sílu a obratnost až do sta. Za Leeho jeskyní je doupě mágů vody. Mají tu několik chatrčí. V jedné a druhé jsou postele, va třetí mág Riordian míchá lektvary a ve třetí je knihovna. Pokud prolezete kruhovým otvorem dále do jeskyně, narazíte na šéfa mágů - Saturase. Můžete pokračovat dále dolů jeskyní, po chvíli najdete již zmiňovanou rudnou haldu.