Gothic na Scorpions.cz

Reklama

Banán Hosting
Anketa
Editorial

Vítejte na novém modulu Gothic centrály! Protože Risen je od stejné firmy jako první tři díly a Gothic 4 má zase název Gothic. Rozhodli jsme se udělat toto řešeší a vedle Gothicu 4 zprovoznit ještě Risen. Doufáme. že se vám zde bude líbit.

Jaroslav Řízek
šéfredaktor
Editorial
Screen dne

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /mnt/data/accounts/s/scorpions/data/www/scorpions.cz/webrs/gothic/!funkce.php on line 194

Spolupráce

Náš banner:



Spolupráce

Slovenská stránka o celej sérii RPG hry Gothic

Českáý mod vývojařský team

Českáý mod vývojařský team

Zkuste FF: Zkuste Firefox!


 

Prolog

01.03.2010 | Tomáš Gryč

PROLOG

Prolog je krátká pasáž, která vás má seznámit s hrou, prostředím a ovládáním. Je dělaný nenásilnou formou jednoduchých úkolů. Projetí prologu spisem detailnější, přece jen je to začátek a na jeho závěr stručně uvedu výpis úkolů.

Přebíráte se po ztroskotání vaší lodi. Máte prohledat pobřeží a zjistit, jestli to přežil ještě někdo kromě vás. U vás jsou tři postavy. Dvě z nich jsou utopené. Můžete je prohledat, první má u sebe tři mince, láhev grogu a zlatý prsten. Druhá má sledě. Třetí je Sára. Projděte ji a probere se. Obává se, aby trosky neprilákali nějakých rabovačov, takže byste se měli pobrat pryč. No nejdříve vám doporučí poohlédnout se a najít něco užitečné, hlavně něco, co se dá použít jako zbraň.

Napravo i nalevo od Sáry je po jedné zlaté minci. Nalevo od Sáry je vysušený kmen, ze kterého můžete odtrhnout dva kusy a použít je jako obušky (Club). Další je napravo od Sáry, na zemi, při skále. Kanálové této skály trčí pevný větev (Sturdy Branch), i ten můžete použít jako zbraň (jako obouruční hůl). Kanálové mrtvol je na zemi v prvních vlnách zlatá mince. Napravo ve vodě je mušle (mušle můžete otevírat v inventáři a některé mohou obsahovat perlu). Kanálové Sáry, nalevo od mrtvoly, je malý nápoj léčení a níže něj při lebce je zlatá mince a láhev grogu. Ještě kousek dále při kostech je další mušle a rum. Dále na západ při skále (za kterou je Sup obžierajúci mrtvolu) je zlatá mince a mušle. Ve vodě za skalou, poniżej ptáka, je další mušle.

Oproti Sáře a tělům je hlouběji ve vodě, při skále trčící z vody vejce, tři zlaté mince, láhev vína ao kus dále při kole trčící z vody je mušle. Dále do vody nechoďte, náš hrdina neumí plavat (při pádu do vody například v přístavu se objeví automaticky na břehu, vždy ho zachrání Xardasova ruka) a pokud zajdete do hlubší vody v moři, tak vás napadne mořská obluda (velká variace pustovka červa, který vás však vyplivne opět na břeh).

Za Sárou je úzký přechod dále na pláž na jihu (dá se obejít i přes vodu, toto pro orientaci). Ve vodě za skalou, který obchází, je mušle, další je na břehu pár metrů od mrtvoly a třetí ve vodě Kanálové mrtvoly. Dále je zde třetí mrtvola utopenci. Jsou při něm dvě zlaté mince a liliochvostec. Tělo má u sebe dvě mince a lovecký nůž, co se vám jako zbraň může hodit více než hole.

Jestliže máte nějakou zbraň, tak oslovte Sáru a poprosí vás, abyste ji dostali z břehu někam do bezpečí. Bude vás následovat. Nemusíte se o ni bát, nebude s nikým bojovat (pokud ji náhodou nezasáhnou, ale napadají hlavně vás), takže můžete klidně i s ní prozkoumat zbytek této vstupní oblasti.

Můžete skočit na západní pláž, kde sup obhrýza mrtvolu utopenci. Už máte zbraň, tak si natrénujte boj. So supmi je to trochu hloupé, protože se drží vzadu a jen občas na vás skočí. Na vyvýšenině nad vámi je druhý sup, při boji ho můžete nalákat, tak pozor. Ze supů si můžete brát syrovou drůbež. Tělo utopenci má u sebe jen jablko a škeble (někteří na nich umí hrát). Je tu i jedna mušle.

Vyjděte na vyvýšenině nad tělem a dejte se nahoru, rovně na východ. Cestou si vezměte Manovo rostlinu (Mana Plant), Greenleaf, Koreň Many (Mana Root) a léčivý kořen (Healing Root). Cesta vás dovede k jeskyni, před kterou je pevný větev a další mana rostlina. Sára se vám svěřil, že se jí jeskyně nelíbí a raději by jste měli jít kolem. Nemusíte ji vyslechnout a klidně vstupte, bude vás následovat. Jeskyně je přechodná a vyúsťuje na silnici, na kterou byste se dostali z opačné strany. Nemusíte jet přes jeskyni, pokud nechcete. Ve vstupní části narazíte na třech gnome. Mají u sebe kus masa, zub, řepu a pár mincí. Jako zbraň používají srp, kyjak a lovecký nůž. Při ohnisku je také truhla (2 pochodně, víno a 19 mincí). Vezměte si léčivou bylinu (Healing herb) a přejděte dále. V další jeskyni jsou dva další gnome (kosák, kyjak, mince, zub, řepa). Jsou zde i tři další truhlice (voda, tři smažené Haring, mince), (škebľa, liliochvostec, mince), (kost, tři zuby, čtyři drápy, mince). Pokračujte dále v další části musíte pozoskakovať níže. Napravo od vstupu, než budete seskakují, je měšec s mincemi (Peněženky můžete v inventáři otevřít a získat jejich obsah, tento má 25 zlatých). Dole najdete dvě mince, léčivou bylinu, mrtvolu (pakľúč, dva šípy, rezavý meč) a je zde také železná žila (když se později naučíte Hornictví a budete mít krompáče, tak můžete ze žil dolovat železo, zlato a obsidián). Odtud vás už cesta dovede na cestu k vlkovi, plůtek, vozíku a sudem. Na cestu, která vede přímo dolů od pláže.

Spod jeskyně můžete jít pěkně napravo a hledat cestu. Napravo nad místem, kde stála na začátku Sára (na vyvýšenině nad pláží) je Greenleaf a další sup. Při keřích je Greenleaf a Léčivá bylina. Jestliže nebudete běhat v zarostlých křoví a půjdete od pláže rovně po vyšlapané cestě, tak vás čeká sup a mladá ostňokrysa (takový prorostlý dikobraz). Zabijte krysu a vezměte si z ní syrové maso. Sára se potěší, že máte nějaké maso a nezemře hlady. Už jen pánev a ohniště, zda sporák a můžete si ho upéct. Podotkl, že jídlo vám obnoví energii, stejně jako některé rostliny a že byste se mohli po nějakých poohlédnout. Nad cestou při kryse roste Máta (Mint) a pod cestou druidskou bolehlav (Druid's Hemlock).

Dále na ohybu cesty je hladový vlk obžierajúci mrtvolu strážce z lodi. Zabijte ho. Tělo strážce má u sebe mušli, dvě kusy syrového masa a mince. Když se dáte zády k mrtvole, směrem k moři, tak nalevo je pod skalní stěnou větší skála na zemi. Za ní je při lebce rezavý meč a dvě mince. Nad tělem je léčivá bylina. Ještě povyšuje při cestě je nalevo léčivá rostlina (Healing plant) a další léčivá bylina.

Pokračujte nahoru cestou vedle pochodně. Napravo je mana rostlina. Pokračujte nahoru. Nalevo je vchod do jeskyně, je to stejná jeskyně s gnome, kterou jste se sem mohli dostat z pláže, jak je popsáno výše. Při sudech napravo jsou dvě mince, léčivá rostlina a láhev (prázdná banka "Vial" na alchymii). Povyšuje nalevo od pochodně je léčivý kořen a nad pochodeň je další dikobraz. Za ním jsou při dvou sudech mince, bobule (Berry) a malý nápoj léčení. Pokračujte nahoru a dojdete k opuštěného domu s ohništěm.

Nalevo směrem k domu rostou léčivá rostlina, Greenleaf a máta. Další máta roste za zadními dveřmi. Za domem je i sud s vodou, která vám doplní život. Pak prohlédněte dům. Uvnitř je zamknuto truhlica, při ní na zemi chléb. V druhé místnosti je metla, grog a při posteli klíč. Klíčem otevřete truhlu az ní si vezměte malý nápoj léčení, pár mincí, vodu, mléce a pánev na pečení. Pochvalte se Sáře, co jste našli. Když zjistí, že jste získali pánev, navrhne, abyste udělali nějaké jídlo. Opečte alespoň jeden kus masa nad ohněm a dejte ho Sáře. Poděkuje vám. Navrhnete, abyste šli prozkoumat ostrov dále, no ona říká, že je unavená a raději počká zde (šílená ženská, sama, opuštěná na cizím, neznámém ostrově ... no, rozhodně má odvahu) a vy máte jít zjistit, co se zde děje. Tím procházíte do První Kapitoly hry.

Ještě můžete prozkoumat zbytek okolí domu. Pod domem jsou dvě cesty. Ta nalevo vede vedle léčivé rostlině k ohnisku, při kterém je truhla (pila, Viliam klobouček / houba Pixie hat /, nápoj many a mince). Druhá cesta vede jen k zábradlí, při kterém roste houba (Mushroom). Za domem je ještě jedna cesta, která vás vedle léčivé bylině dovede a bobulích dovede k vlkovi.

1. Find survivors of the shipwreck

Máte najít přeživších po ztroskotání. Prohlédněte Sáru, která leží kousek od vás a proberte ji.

Odměna: 25 xp

2. Take Sara to safety

Sára vám poradí najít si nějakou zbraň. Nalevo i napravo od ní jsou hole, které můžete použít jako obušky. Napravo je pod touto holí i silný větev, který také můžete použít jako obouruční zbraň ve formě hole. Když máte zbraň, tak ji oslovte a poprosí vás, abyste ji dostali z břehu někam do bezpečí. Jen ji odveďte nahoru z pláže (buď přímo po silnici, nebo přes jeskyni gnome) a dorazíte k opuštění domu.

Odměna: 50 xp

3. Investigate the abandoned house

Když dorazíte k domu, máte ho prozkoumat. Stačí vejít dovnitř a je prozkoumány.

Odměna: 25 xp

4. Find the key in the abandoned house

Řekněte Sáře, že jste prozkoumali dům a našli uzamčenou truhlu. Navrhne vám zkusit dnu pohľadať klíče. V domě je na zemi u postele klíč. Úlohu můžete přijmout a splnit i bez rozhovoru se Sárou.

Odměna: 25 xp

5. Loot the chest in the abandoned house

Řekněte Sáře, že jste našli v domě klíč. Proste vás pošle otevřít truhlu a zjistit, co je uvnitř. Tak ji otevřete. Uvnitř je pánev, mléko, voda, malý nápoj léčení a mince. Všechno si to vezměte. Úlohu můžete přijmout a splnit i bez rozhovoru se Sárou.

Odměna: 25 xp

6. Take some fried meat to Sara


Pochvalte se Sáře, co jste našli v truhlici v domě. Když zjistí, že jste získali pánev, navrhne, abyste udělali nějaké jídlo. Opečte alespoň jeden kus masa nad ohněm a dejte ho Sáře.

Odměna: 25 xp